ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Σουηδία φορολογεί τις τράπεζες για να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες: «Πρέπει να συνεισφέρετε»

Η Σουηδία φορολογεί τις τράπεζες για να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες: «Πρέπει να συνεισφέρετε»

Παράδειγμα προς μίμηση, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, είναι η Σουηδία.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φορολογήσει τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τον αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό της μετά το 2022, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία.

“Οι τράπεζες θα πρέπει τώρα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από την υπουργό Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον. Ο Χούλτκβιστ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, σημείωσε μόνο ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες κατέγραψαν κέρδη ύψους 112 δισεκατομμυρίων κορωνών πέρυσι

Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συμφώνησαν με το Κεντρώο και το Φιλελεύθερο Κόμμα –που στηρίζουν την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο– να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες κατά 5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (463 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο, από το 2022 μέχρι το 2025.

Η Σουηδία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της, ανησυχώντας για την ένταση με τη Ρωσία στην περιοχή της Βαλτικής. Πέρσι έκανε γνωστό ότι θα αγοράσει το αμερικανικό αμυντικό σύστημα Patriot της εταιρείας Raytheon Co, έναντι ποσού 10 δισεκατομμυρίων κορωνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άντερσον είπε ότι ο νέος φόρος θα αποφέρει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια κορώνες ετησίως, δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.