ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 6,9 Ρίχτερ – Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ισραήλ, Ιράκ και Συρία (βίντεο) (upd)

Τουρκία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση  6,9 Ρίχτερ – Ο σεισμός έγινε αισθητός  σε Ισραήλ,  Ιράκ και Συρία (βίντεο) (upd)

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία. Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό, αφού το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός στη Συρία, το Ισραήλ και το Ιράκ. Από την πλευρά του το Σεισμολογικό Κέντρο του Καντιλί κατέγραψε τον σεισμό στους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, έως τις 20.30 δεν υπήρχαν αναφορές για νεκρούς.

Οι πρώτες εικόνες από την περιοχή είναι εικόνες καταστροφής, αφού κτήρια έχουν καταρρεύσει και εκφράζονται φόβοι ότι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ ήδη έχει αρχίσει ο «χορός» των μετασεισμών.

Ο ισχυτότερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί έως αυτή την ώρα είναι της τάξης των 5,4 ρίχτερ, ενώ προηγήθηκαν δονήσεις 5,1 και 5 Ρίχτερ, αλλά και δεκάδες μικρότερες.

https://twitter.com/ASBreakingNews/status/1220772592916844544


Η «προφητική» ανάρτηση του Χουλιάρα

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το πρωί της Παρασκευής είχε προχωρήσει σε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στην οποία ανέφερε:

«Με τη μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας, πού δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% και δυναμικό για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετα τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού τότε είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή.

Earthquake Potential for Turkey today is at 86.7% remaining quite high even after the magnitude 5.6 Richter earthquake two days ago. These calculations use the following model :”Global Seismic Nowcasting With Shannon Information Entropy”» προειδοποιώντας έτσι για ενδεχόμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.