ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε και τον έθαψαν καθιστό και με τα χέρια στο τιμόνι μέσα στη… Mercedes του (φώτο)

Πέθανε και τον έθαψαν καθιστό και με τα χέρια στο τιμόνι μέσα στη… Mercedes του (φώτο)

Ένας ηγέτης φυλής στην Νότια Αφρική, επέλεξε να θαφτεί με έναν πολύ ανορθόδοξο τρόπο. Οι συγγενείς του έκαναν την τελευταία του επιθυμία, πράξη, θάβοντάς τον μέσα στην αγαπημένη του Mercedes.

Ο 72χρονος ηγέτης Τσεκέντε Πίτσο, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο πίσω μέρος ενός ρυμουλκούμενο οχήματος, ντυμένος με το αγαπημένο του λευκό κοστούμι και με τα δύο του χέρια κολλημένα στο τιμόνι. Στην συνέχεια, οι υπεύθυνοι του γραφείου κηδειών, «κατέβασαν» την E500 της δεκαετίας του 90 και την εναπόθεσαν στον ειδικά διαμορφωμένο τάφο, που δημιουργήθηκε από έναν εκσκαφέα σε βάθος 2 μέτρων.

Ο πρώην επιχειρηματίας και πατέρας 6 παιδιών, θάφτηκε, στην συνέχεια, με επίσημη θρησκευτική τελετή στο σπίτι του στην Νότια Αφρική. Μάλιστα, ο υψηλόβαθμος πολιτικός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατικής Κίνησης, έγινε talk of the town με την περίεργη κηδεία του, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί ντόπιοι κάτοικοι, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν θα θαφτεί μέσα στο αγαπημένο του αυτοκίνητο
Η κόρη του, η 40χρονη Σεφόρα Λετσβάκα, δήλωσε: «Ο πατέρας μου ήταν κάποτε ένας πλούσιος επιχειρηματίας και είχε έναν στόλο αυτοκινήτων Mercedes, αλλά προς το τέλος, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά και αναγκάστηκε να τις πουλήσει. Πριν από δύο χρόνια αγόρασε μία μεταχειρισμένη Mercedes.

​Λίγο μετά, το αυτοκίνητο χάλασε, αλλά συνέχιζε να περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του έξω από το σπίτι. Δεν μπορούσε να το οδηγήσει, αλλά ήταν πολύ χαρούμενος όταν έμπαινε μέσα στο αυτοκίνητό του και περνούσε πολύ χρόνο εκεί, καθισμένος πίσω από το τιμόνι και τότε ήταν που σκέφτηκε ότι θα ήθελε να θαφτεί μέσα σε αυτήν.

​Τον ακούσαμε και κάναμε την τελευταία του επιθυμία πραγματικότητα και ελπίζουμε ότι θα είναι χαρούμενο τώρα που θα μας κοιτάει από εκεί ψηλά» είπε μετά την κηδεία στο χωριό Τζοζάνα στο Στερκσπρούιτ, που βρίσκεται στο Ανατολικό Ακρωτήριο.

​Ο ηγέτης της UDM, Μπαντού Χολομίζα, δήλωσε: «Ήσουν επιδεικτικός ακόμη και στον θάνατο και δεν εκπλήσσομαι που ζήτησες να σε μεταφέρουν στην τελευταία σου κατοικία στην αγαπημένη σου Mercedes».

Ο πρώην ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ήταν ένας σεβαστός τοπικός άρχοντας και οι κάτοικοι της πόλης του βγήκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τον ηγέτη τους, να μεταφέρεται στην τελευταία του κατοικία. Ο 72χρονος κατέρρευσε και πέθανε την περασμένη εβδομάδα όταν βγήκε από το σπίτι του για να πάει στο αυτοκίνητό του, όπου θα άνοιγε το στερεοφωνικό για να ακούσει μουσική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ταμπίσο Μαντούτλε, διευθυντής του γραφείου κηδειών δήλωσε: «Δεν είχαμε ποτέ ξανά ένα παρόμοιο αίτημα για να θάψουμε κάποιον στο αυτοκίνητό του και ήταν ένα δύσκολο και πολύ αγχωτικό καθήκον. Έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε πάρει όλες τις σωστές μετρήσεις για να χωρέσει το αυτοκίνητο και να φτιάξουμε μία ράμπα για να το βάλουμε στον τάφο, ενώ έπρεπε να πάρουμε και όλες τις επίσημες άδειες από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει η κηδεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.