Η κίνηση που έσωσε την Ισλανδία από τα χειρότερα – Πως απέφυγε την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κίνηση που έσωσε την Ισλανδία από τα χειρότερα – Πως απέφυγε την απαγόρευση κυκλοφορίας

Την ώρα που σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει κλειστεί στα σπίτια του μετά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις κυβερνήσεις, η Ισλανδία είναι από τις ελάχιστες χώρες που απέφυγαν το lockdown ακολουθώντας μια διαφορετική πολιτική από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρώτο κρούσμα παρουσιάσθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν ένας Ισλανδός που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν, η Ισλανδία αποφάσισε να κάνει τεστ σε όλους τους πολίτες της, για να βρεθούν ποιοι έχουν προσβληθεί.

Όσοι βρέθηκαν με κορωνοιό τους ζητήθηκε να μείνουν σε καραντίνα, πράγμα που έπραξαν, και έτσι η αλυσίδα της διάδοσης έσπασε και η χώρα απέφυγε το επώδυνο lockdown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των Ισλανδών που βρέθηκαν θετικοί, δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα, γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί υγειονομική βόμβα, καθώς αν δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ, θα είχαν μεταδώσει τον ιό και σε άλλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.