
Σήμερα Τρίτη στις 09:00 (τοπική ώρα) αναμένεται να αρχίσει η ανοσοποίηση του πληθυσμού σε ειδικά κέντρα σε όλη την Αργεντινή, μετά την απόφαση των αρχών να εγκρίνουν την «κατεπείγουσα χρήση» του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, του Sputnik V.
Έχουν υποβληθεί ως εδώ 315.000 αιτήσεις από πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Εξακόσια κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργήσουν στο Μπουένος Άιρες. Στην πρώτη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, θα εμβολιαστούν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού· θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και αστυνομικοί, οι άνω των 60 και πολίτες από 18 ως 59 ετών με υποκείμενα χρόνια νοσήματα.
Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που παρήγγειλε το Μπουένος Άιρες από τη Ρωσία, περίπου 300.000 δόσεις — από το 1 εκατομμύριο που συμφωνήθηκε να αγοραστούν συνολικά — έφθασε στη Αργεντινή την 24η Δεκεμβρίου.
Coronavirus en la Argentina: sigue el operativo para llevar la vacuna Sputnik V https://t.co/ZJ9yLIBYlT pic.twitter.com/U0sWEKsLj4
— LA NACION (@LANACION) December 29, 2020
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.