ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εμμένει ο Ερντογάν: Η θέση μας για τους S-400 δεν έχει αλλάξει – Τι είπε στον Τζ.Μπάιντεν

Εμμένει ο Ερντογάν: Η θέση μας για τους S-400 δεν έχει αλλάξει – Τι είπε στον Τζ.Μπάιντεν

Για σχεδόν μία ώρα συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είχαμε μία καλή και εποικοδομητική συνάντηση», ήταν η πρώτη δήλωση του Μπάιντεν μετά τη συνάντησή τους.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του αργότερα, έκανε λόγο για παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα των S-400 για τους οποίους είπε ότι η χώρα του δεν έχιε αλλάξει στάση και των F-35, οι οικονομικές προοπτικές και θέματα «τρομοκρατίας».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει μόνη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και στο μεταναστευτικό.

«Με τον κ. Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά σημεία, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε. Μιλήσαμε για πιθανά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ζητήματα οικονομίας και μηχανισμούς που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Ήταν μία σοβαρή συνάντηση με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας μας, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια για αυτό» είπε ο Ερντογάν.

Στο τραπέζι έπεσαν οι S-400, οι εξελίξεις στη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, αλλά και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγήθηκε το τετ-α-τετ του Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο οποίο οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.