ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΗΠΑ: «Η Κίνα θα αντιμετωπίσει την διεθνής απομόνωση αν δεν συνεργαστεί στην έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού»

ΗΠΑ: «Η Κίνα θα αντιμετωπίσει την διεθνής απομόνωση αν δεν συνεργαστεί στην έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού»

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει «απομόνωση στη διεθνή κοινότητα» εάν δεν «συνεργαστεί» με τις έρευνες για την προέλευση της πανδημίας της νόσου COVID-19, αυτό είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν,

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη στο Fox News, ο Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε: «Πρόκειται για διπλωματική προεργασία, οι διαμαρτυρίες των εθνών του κόσμου, η πολιτική και διπλωματική πίεση στην Κίνα, είναι βασικό μέρος της προσπάθειας που καταβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε τελικά την Κίνα με μια αυστηρή επιλογή: Είτε θα επιτρέψουν, με υπεύθυνο τρόπο, στους ερευνητές να κάνουν το πραγματικό έργο τους και να βρουν από πού προήλθε (η νόσος COVID-19) είτε θα αντιμετωπίσουν απομόνωση στη διεθνή κοινότητα».

Πάντως, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν εξήγησε πώς το Πεκίνο εμπόδισε τη διεξαγωγή της προηγούμενης έρευνας με διαφάνεια, ειδικά εφόσον η Κίνα παρείχε μια ομάδα επιστημόνων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα.

Η ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν «πολύ απίθανο» ο ιός να προήλθε από ένα εργαστήριο και πρότεινε πως η θανατηφόρα πανδημία άρχισε όταν ο SARS-CoV-2 μεταδόθηκε στους ανθρώπους από άγρια ζώα.

Αυτό που διευκρίνισε ο Τζέικ Σάλιβαν είναι ότι οι ΗΠΑ δεν βασίζονται αποκλειστικά στην Κίνα για την έρευνα προέλευσης του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε: «Ο Πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) διατηρεί το δικαίωμα, μέσω της δικής μας ανάλυσης, των προσπαθειών της δικής μας κοινότητας πληροφοριών που έχει διευθύνει και μέσω άλλων εργασιών που θα κάνουμε με τους συμμάχους και τους εταίρους, να συνεχίζει να πιέζει κάθε πεδίο μέχρι να φτάσουμε στο στον τρόπο με τον οποίο προέκυψε αυτός ο ιός».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε τη δημοσιοποίηση μιας εκτεταμένης έκθεσης σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, λέγοντας ότι η εν λόγω έκθεση θα δημοσιοποιηθεί, εκτός εάν υπάρχει κάτι που εκείνος δεν γνωρίζει.

Ακόμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε προθεσμία 90 ημερών στις υπηρεσίες πληροφοριών για να προετοιμάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Παρότι πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να έχει διαφύγει από κάποιο εργαστήριο, θέτοντας στο επίκεντρο του ισχυρισμού τους εκείνο στην κινεζική πόλη της Γουχάν, ωστόσο το Πεκίνο -όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας- έχει αρνηθεί αυτό το ενδεχόμενο, κάνοντας λόγο για «πολιτικοποιημένη» εικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.