«Η Σερβία θα μείνει πιστή στην πολιτική της απέναντι σε Ρωσία παρά τις πιέσεις της Δύσης» δήλωσε ο Α.Βούτσιτς

«Θα δεχτούμε αφόρητες πιέσεις να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο»

«Η Σερβία θα μείνει πιστή στην πολιτική της απέναντι σε Ρωσία παρά τις πιέσεις της Δύσης» δήλωσε ο Α.Βούτσιτς

O Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία πληρώνει ήδη υψηλό τίμημα που δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία αλλά, όπως είπε, θα συνεχίσει την πολιτική της και «δεν θα σβήσει τις φιλίες της στην Ανατολή».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική, ο Βούτσιτς επισήμανε ότι στο μέλλον θα ενδυναμωθούν οι προσπάθειες για να υλοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Σερβίας έκρινε ως ανησυχητικό το γεγονός ότι μειώθηκε η υποστήριξη της κοινής γνώμης για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και για πρώτη φορά η πλειονότητα των πολιτών αντιτίθεται με την ένταξη στην ΕΕ. Η σερβική πολιτική ηγεσία, τόνισε ο Βούτσιτς, παραμένει αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία και θα καταβάλλει προσπάθειες να πειστούν οι πολίτες ότι αποτελεί την μοναδική προοπτική που εγγυάται την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών.

Ο πρόεδρος της Σερβίας αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας τόνισε ότι η χώρα εξαρτάται πλήρως από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα μπορέσει να βρει άλλες πηγές προμήθειας για να αντικατασταθούν.

«Η Σερβία στο άμεσο μέλλον θα δέχεται αφόρητες πιέσεις από δυτικές χώρες για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και έτσι να καταρριφθεί το επιχείρημα του Πούτιν» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση πρόσφατα στην Μόσχα με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, επικαλέστηκε την απόσχιση του Κοσόβου για να αιτιολογήσει την απόσχιση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.