ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε πίνακα του Κλοντ Μονέ στη Γερμανία (βίντεο)

Οι ακτιβιστές ανέφεραν ότι η διαμαρτυρία σχεδιάστηκε ως κλήση αφύπνισης ενόψει της κλιματικής καταστροφής

Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε πίνακα του Κλοντ Μονέ στη Γερμανία (βίντεο)

Πουρέ σε πίνακα του Κλοντ Μονέ που βρίσκεται στο μουσείο Μπαρμπερίνι στο Πότσνταμ της Γερμανίας πέταξαν ακτιβιστές – μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας Letzte Generation.

Η κίνηση αυτή έρχεται εννέα ημέρες αφότου μέλη του Just Stop Oil πέταξαν τοματόσουπα πάνω από τα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Αφού οι δύο ακτιβιστές πέταξαν πουρέ πατάτας πάνω στον πίνακα Les Meules κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο του μουσείου. Όπως είπαν η διαμαρτυρία σχεδιάστηκε ως κλήση αφύπνισης ενόψει της κλιματικής καταστροφής.

«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές σε βίντεο από το περιστατικό που ανήρτησε στο Twitter η Letzte Generation.

«Εάν χρειάζεται να πεταχτεί πουρές πατάτας ή τοματόσουπα σε ένα πίνακα για να κάνουμε την κοινωνία να θυμηθεί ότι τα ορυκτά καύσιμα μάς σκοτώνουν όλους, τότε θα σας δώσουμε πουρέ σε πίνακα», γράφει η ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, μέλη της Letzte Generation πραγματοποίησαν απεργία πείνας έξω από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πολιτικής δράσης σχετικά με την κλιματική κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.