ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Πορτογαλία και Ισπανία

Η Ισπανία ετοιμάζεται για νέο κύμα καύσωνα από σήμερα

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Πορτογαλία και Ισπανία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Νότια Ευρώπη με την Πορτογαλία και την Ισπανία να δίνουν μάχη με τις ανεξέλεγκτές φλόγες.

Σχεδόν 70.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν από την πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Καστέλο Μπράνκο κι έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 11 ατόμων.

Το θερμόμετρο εκτοξεύτηκε πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Πορτογαλίας με τις Αρχές να επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών θα παραμείνει «πολύ υψηλός έως το μέγιστο επίπεδο σε ολόκληρη τη χώρα» τα επόμενα 24ωρα.

Απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων λόγω των πυρκαγιών στην Ιβηρική

Πυρκαγιές έχουν προκαλέσει χάος και στη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας και περιοχές της Ιταλίας, όπως η Ποσάντα.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται στην Ιβηρική εν μέσω ενός κύματος καύσωνα που ταλανίζει μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Ο Χοσέ Γκιγιέρμε, διοικητής της πυροσβεστικής επιχείρησης στην Πορτογαλία, είπε ότι οι φωτιές μπορεί να εξαπλωθούν σε έκταση σχεδόν 200.000 στρεμμάτων με πολλές απομονωμένες κατοικίες και χωριά ενώ τόνισε ότι η περίμετρος των πυρκαγιών ήδη υπερβαίνει τα 60 χλμ.

Στάχτες και καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή εξαπλώθηκαν σε μια ακτίνα άνω των 130 χλμ προς τα ανατολικά της Πορτογαλίας, κοντά στην πόλη Φατίμα, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος προϊστατο λειτουργίας με πάνω από 200.000 προσκυνητές.

Άλλοι 400 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν άλλη πυρκαγιά στην Οντεμίρα, κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές της Πορτογαλίας, όπου παραμένουν ενεργά δύο μέτωπα, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο ένα τρίτο που κατευθυνόταν προς το τουριστικό θέρετρο του Αλγκάρβε.

Φλόγες απείλησαν τουριστικά θέρετρα στη νότια Ισπανία

Στην Ισπανία τουλάχιστον πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη ρίχτηκαν στη μάχη με μεγάλη πυρκαγιά, που απείλησε κατοικίες κοντά στα τουριστικά θέρετρα Πουέρτο Ρεάλ και Κάντιθ στις νότιες ακτές της χώρας. Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρά τους ισχυρούς ανέμους έθεσαν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Καταλονία κι έκανε στάχτη περίπου 6.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της ισπανικής κυβέρνησης πάνω από 10.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν το τελευταίο τριήμερο στη χώρα, την ώρα που ο υδράργυρος εκτοξευόταν κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου στην Ανδαλουσία κι η Ισπανία ετοιμάζεται για νέο κύμα καύσωνα από σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.