ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άντονι Μπλίνκεν: Μεταβαίνει στην Άγκυρα το Σάββατο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφού το τουρκικό κοινοβούλιο προώθησε την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Άντονι Μπλίνκεν: Μεταβαίνει στην Άγκυρα το Σάββατο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στην Άγκυρα το ερχόμενο Σάββατο, για να συζητήσει διμερή και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Yπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε στις 27/12/2023 τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» της απόφασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να εγκρίνει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Αναφερόμενος στη απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας για τη Σουηδία, ο Χακάν Φιντάν σημείωσε ότι η διαδικασία συνεχίζεται στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, καθώς εκκρεμεί η έγκριση και από την Ολομέλεια.

Όσον αφορά το θέμα της πώλησης αμερικανικών μαχητικών F–16 στην Τουρκία, ο Χακάν Φιντάν φέρεται να δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά αναμένει από την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο να ενεργήσουν σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, με την τουρκική πλευρά να υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις για μόνιμη ειρήνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.