ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αργεντινή: Τερματίζεται η απεργία των οδηγών φορτηγών που παρέλυσε τις εξαγωγές σιτηρών

Γιατί έκαναν απεργία

Αργεντινή: Τερματίζεται η απεργία των οδηγών φορτηγών που παρέλυσε τις εξαγωγές σιτηρών

Οι οδηγοί φορτηγών στην Αργεντινή δέχθηκαν χθες Πέμπτη το βράδυ να βάλουν τέλος στην απεργία τους, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Η απεργία των οδηγών, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε παραλύσει τις εξαγωγές σιτηρών, ελαίων και άλλων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από τη Δευτέρα.

Γιατί έκαναν απεργία οι οδηγοί φορτηγών στην Αργεντινή

Οι φορτηγατζήδες αξίωναν να αυξηθεί το κόμιστρο, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των καυσίμων, εν μέρει λόγω της πολέμου στην Ουκρανία. Χιλιάδες φορτηγά τράβηξαν έτσι χειρόφρενο στην Αργεντινή, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιταριού, σόγιας, καλαμποκιού και άλλων αγροτοδιατροφικών προϊόντων, ιδίως ελαίων, σε όλο τον κόσμο.

Πηγή ενήμερη για τις διαπραγματεύσεις είπε πως το ζήτημα «επιλύθηκε εντέλει με (αύξηση) 20% και η απεργία τερματίζεται άμεσα».

Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων είχαν αξία 35 δισεκ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Οι οδηγοί κήρυξαν απεργία διότι το κόστος των καυσίμων έχει φθάσει στα ύψη, εν μέσω ελλείψεων. Επίσημα, η τιμή του ντίζελ είναι 110 πέσος (0,93 δολάριο) το λίτρο στα πρατήρια, αλλά σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Μεταφορέων της Αργεντινής (FETRA), οι οδηγοί υποχρεώνονται να πληρώνουν 191 πέσος (1,60 δολάρια) το λίτρο εξαιτίας των ελλείψεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από 3.000 ως 4.000 φορτηγά εκτελούν μεταφορές αγροτικών προϊόντων καθημερινά στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.