ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστραλία: Διαστημικά σκουπίδια καρφώθηκαν σε βοσκοτόπι (βίντεο)

Πιθανό να είναι από το σκάφος SpaceX του Ελον Μασκ

Αυστραλία: Διαστημικά σκουπίδια καρφώθηκαν σε βοσκοτόπι (βίντεο)

 Η Διαστημική Υπηρεσία της Αυστραλίας ερευνά την προέλευση διαστημικών σκουπιδιών που βρέθηκαν σε ορεινή περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Για τα διαστημικά σκουπίδια ενημερώθηκε από τον αστροφυσικό του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Μπραντ Τάκερ, ο οποίος πιστεύει, μάλιστα ότι προέρχονται από σκάφος της SpaceX του Έλον Μασκ, που είχε εκτοξευτεί τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Τάκερ δέχεται συχνά τηλεφωνήματα από άτομα, που πιστεύουν ότι βρήκαν διαστημικά σκουπίδια και συνήθως διαπιστώνει το αντίθετο. «Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά τα πράγματα», είπε.

«Σαν εξωγήινος οβελίσκος»

Την περασμένη Πέμπτη του τηλεφώνησαν δύο κτηνοτρόφοι που έχουν φάρμες με πρόβατα στην μικρή πόλη Ντάγλκετι και ανέφεραν ότι βρήκαν ένα καμένο αντικείμενο. Η περιγραφή τους ταίριαζε με ένα σκάφος της SpaceX που επανήλθε στην ατμόσφαιρα στις 9 Ιουλίου, 20 μήνες μετά την εκτόξευσή του. ‘Η κάψουλα SpaceX Dragon εθεάθη να αποσυντίθεται πάνω από την περιοχή αυτή της Αυστραλίας, όπου οι δύο κτηνοτρόφοι εντόπισαν τα διαστημικά σκουπίδια.

O Tάκερ έκανε το ταξίδι των δύο ωρών μέχρι τη φάρμα του Μάινερς και η πρώτη εντύπωσή του, όπως είπε, όταν είδε το διαστημικό σκουπίδι ήταν ότι «θύμιζε καμένο δέντρο. Και μετά καθώς το πλησιάζεις μοιάζει με εξωγήινο οβελίσκο. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία εξαρχής ότι επρόκειτο για πραγματικό περιστατικό μ’ ένα πραγματικό αντικείμενο να εξέχει από το έδαφος».

Κι ήταν σίγουρος ότι ήταν διαστημικό σκουπίδι το εύρημα επειδή ήταν φτιαγμένο με συνθετικά, πυράντοχα υλικά και ανθρακονήματα, ενώ έφερε σημάδια καψίματος από την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα. «Ένα από τα πάνελ έφερε κι έναν αριθμό ανταλλακτικού. Είναι πολύ εύκολο να το επιβεβαιώσει η SpaceX με την ετικέτα που φέρει πάνω του», είπε.

Ανέβασε μάλιστα βίντεο στο Youtube με το εύρημά του.

Μέχρι στιγμής η SpaceX δεν έχει επιβεβαιώσει ότι προέρχεται από κάψουλα Dragon το διαστημικό σκουπίδι, που μελετά η Διαστημική Υπηρεσία της Αυστραλίας.

Τα διαστημικά σκουπίδια κανονικά πρέπει να καταλήγουν στον ωκεανό κι είναι εξαιρετικά σπάνιο να πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές, λέει ο Τάκερ: «Συνέβη λιγοστές φορές μόνον. Το 1979 ο αμερικανικός διαστημικός σταθμός Skylab συνετρίβη στη δυτική Αυστραλία. Τη δεκαετία του 1980 ένας πυρηνοκίνητος σοβιετικός δορυφόρος έπεσε στον Καναδά. Στη συνέχεια πριν μερικά χρόνια έπεσε κομμάτι κινεζικού πυραύλου στη Δυτική Αφρική και πέρυσι ένα τμήμα σκάφους της SpaceX κατέληξε στο έδαφος στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Και τώρα αυτό».

https://twitter.com/writtenword09/status/1554067820019089408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1554067820019089408%7Ctwgr%5Ecab5e9fcf64ba742b7bc19f54d7ca4132dbfd857%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed?url=https3A2F2Ftwitter.com2Fwrittenword092Fstatus2F1554067820019089408provider=twitter

Αν και είναι μικρός ο κατάλογος, τα περιστατικά αυτά γίνονται όλο και πιο συχνά. Η αστροφυσικός Σάρα Γουέμπ του Πανεπιστημίου Σουίνμπερν της Αυστραλίας συμφωνεί με την εκτίμηση του συναδέλφου της ότι τα διαστημικά σκουπίδια μάλλον προέρχονται από σκάφος της SpaceX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι όπως λέει, το περιστατικό αυτό, όπως κι εκείνο του κινεζικού πυραύλου, που εισήλθε ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα το περασμένο Σάββατο, υπογραμμίζουν τη σημασία του έγκαιρου εντοπισμού διαστημικών σκουπιδιών. Ειδικά ο κινεζικός πύραυλος ήταν αρκετά μεγάλος «κι ακόμη κι αν καεί το 80% μένει ένα αντικείμενο μεγέθους αυτοκινήτου στην ατμόσφαιρα», λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.