Αυστρία: «Πέθαναν» πρώην καγκελάριο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο

Η είδηση αποδείχτηκε fake news

Αυστρία: «Πέθαναν» πρώην καγκελάριο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο

Ξεγελάστηκαν από την ψεύτικη είδηση ότι πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Μια ανάρτηση στο Twitter σχετικά με τον θάνατο του Βρανίτσκι προκάλεσε αναστάτωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστριακής Βουλής, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα.

Βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ), η οποία δεν είναι ενεργή στο Twitter, ενημερώθηκε για την ανάρτηση από συνεργάτη που της έστειλε μήνυμα μέσω της εφαρμογής WhatsApp, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του SPÖ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Στη συνέχεια, η κοινοβουλευτική ομάδα του SPÖ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, διαπιστώθηκε πως η είδηση για τον θάνατο του Βρανίτσκι ήταν fake news και ότι είχε αναρτηθεί στο Twitter από έναν ψεύτικο λογαριασμό που δήθεν ανήκει στον συντηρητικό υπουργό Γεωργίας, Νόρμπερτ Τότσνιγκ. Ακολούθησε η απαραίτητη διευκρίνιση και δόθηκαν εξηγήσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 85χρονος Φραντς Βρανίτσκι διετέλεσε καγκελάριος της Αυστρίας από το 1986 έως το 1997.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.