ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το κοινό που έχει ο βασιλιάς Κάρολος με τον κόμη Δράκουλα

Η «άγνωστη» ιστορία του οίκου Ουίνδσορ

Αυτό είναι το κοινό που έχει ο βασιλιάς Κάρολος με τον κόμη Δράκουλα

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου σε ηλικία 73 ετών και μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην κηδεία της Ελισάβετ, όμως «άγνωστες» ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια, όπως αυτή που αφορά τον «κόμη Δράκουλα».

Σύμφωνα με την nypost.com, ο νέος Βρετανός μονάρχης συνδέεται με τον Βλαντ τον Παλουκωτή, τον ηγεμόνα της Βλαχίας, που αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο τρόμου του Μπραμ Στόκερ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα λοιπόν, ο Κάρολος έχει συγγένεια με τον Βλαντ, καθώς είναι απόγονος του και συγκεκριμένα δισέγγονος, μέσω της συζύγου του Γεωργίου Ε’, της βασίλισσας Μαρίας.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κάρολος τρέφει μακροχρόνια αγάπη για τη Ρουμανία, ειδικά για την Τρανσυλβανία, μέρος στο οποίο βασίλεψε ο Βλαντ και έγινε γνωστός τόσο για τις νίκες έναντι των Οθωμανών στα Βαλκάνια, όσο και γιατί παλούκωνε τους αντιπάλους του και τους άφηνε να υποφέρουν για μέρες μέχρι να πεθάνουν.

Έτσι, ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας έχει αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι του 18ου αιώνα στο χωριό Βίσκρι, ενώ έχει κάνει φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μέσω του Ιδρύματος «Πρίγκιπας της Ουαλίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, το 2017 ο δήμαρχος της πόλης Alba Iulia απέμεινε στον Κάρολο τον τιμητικό τίτλο του Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας για την αγάπη και το έργο που έχει προσφέρει στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.