ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα: Εκπρόσωποι του Ιράν αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία Ισραηλινής αντιπροσωπείας

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Ιρανικής αποστολής

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα: Εκπρόσωποι του Ιράν αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία Ισραηλινής αντιπροσωπείας

Σήμερα κατά την διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, εκπρόσωποι του Ιράν αποχώρησαν για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία ισραηλινής αντιπροσωπείας.

Οι Ιρανοί θεωρούν την παρουσία του Ισραήλ στην COP28 «αντίθετη στους στόχους και τις κατευθυντήριες γραμμές της διάσκεψης και, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησαν από τον χώρο της διάσκεψης», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής αποστολής, ο υπουργός Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Μεραμπιάν, σύμφωνα με το Irna.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, νωρίτερα το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί δεν θα μεταβεί στην COP28 διότι έχει προσκληθεί το Ισραήλ.

Μεταξύ των 180 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που αναμένονται ως τις 12 Δεκεμβρίου στην COP, είναι ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος αναμένεται να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να έχει σειρά διπλωματικών επαφών.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ομόλογό του των Εμιράτων Αμπντάλα μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ- Αμπντολαχιάν εξέφρασε τη λύπη του για την «παρουσία» στην COP «αξιωματούχων του καθεστώτος κατοχής μετά τα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία» που διαπράττει «το σιωνιστικό καθεστώς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ιράν δεν έχει διπλωματικές επαφές με το Ισραήλ και στηρίζει τη Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.