ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: «Ντροπή για το έθνος» χαρακτήρισε τους έφιππους συνοριοφύλακες ο Τ.Μπάιντεν

ΗΠΑ: «Ντροπή για το έθνος» χαρακτήρισε τους έφιππους συνοριοφύλακες ο Τ.Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως «ντροπή για το έθνος» του έφιππους συνοριοφύλακες που φέρεται να αντιμετώπισαν σκληρά τους παράνομους μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν στις ΗΠΑ.

Ήδη, ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό μεσούσης της εισροής χιλιάδων Αϊτινών, η οποία προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή μετά τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο που έδειχναν έφιππους πράκτορες να χρησιμοποιούν τα χαλινάρια εναντίον των μεταναστών.

«Ασφαλώς, αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαι πρόεδρος», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν» πρόσθεσε αναφερόμενος στους έφιππους συνοριοφύλακες. «Δεν είναι απλά αυτό που είμαστε», δήλωσε.

Παύουν προσωρινά τους έφιππους συνοριοφύλακες

Εχθές έγινε γνωστό πως η αμερικανική συνοριοφυλακή θα σταματήσει να χρησιμοποιεί έφιππα μέλη της, γύρω από τη μικρή πόλη Ρίο Γκράντε, στο Τέξας, ανακοίνωσαν οι Αρχές, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες καταγράφουν συγκεκριμένη συμπεριφορά προς τους Αϊτινούς παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, «γνωστοποίησε στους επικεφαλής των οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ότι δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον άλογα στο Ρίο Γκράντε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας διευκρίνισε πως αυτό το μέτρο λαμβάνεται «προσωρινά».

«Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους για να αναγνωρίζουμε τα άτομα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν ιατρικό κίνδυνο», επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Σε φωτογραφία, μεταξύ άλλων, που τράβηξε την Κυριακή φωτογράφος του AFP, έφιππος συνοριοφύλακας διακρίνεται να αρπάζει από το μπλουζάκι του έναν άνδρα, στην αμερικανική πλευρά του Ρίο Γκράντε, φυσικού συνόρου μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στο Ντελ Ρίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι φωτογραφίες, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκάλεσαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Ο Μαγιόρκας διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι αυτά τα φωτογραφικά στιγμιότυπα δεν αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα των ΗΠΑ, ούτε τη δράση του συνόλου της συνοριοφυλακής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.