ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Λουκασένκο σε Πολωνία: «Δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά αν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος»

Α.Λουκασένκο σε Πολωνία: «Δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά αν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος»

Ξεκάθαρος ότι δεν επιθυμεί πόλεμο με την Πολωνία είναι ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, παρόλα αυτά τόνισε ότι εάν η κατάσταση «πάει μακριά» τότε αυτός θα είναι αναπόφευκτος.

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι δεν επιδιώκει σύγκρουση με την Πολωνία, η οποία μπορεί «να οδηγήσει σε πόλεμο» προσθέτοντας ότι η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα των δύο κρατών «τραβήξει», τότε ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος.

«Πρέπει να φθάσουμε στους Πολωνούς, σε κάθε Πολωνό, και να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε βάρβαροι, ότι δεν θέλουμε σύγκρουση. Δεν την χρειαζόμαστε. Διότι καταλαβαίνουμε ότι, αν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευκορώσος πρόεδρος. «Και αυτό θα ήταν καταστροφή. Αυτό το καταλαβαίνουμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε κανενός είδους ανάφλεξη».

Προειδοποίησε επίσης ότι η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει τις συνέπειες της υλοποίησης της απειλής της να κλείσει το σιδηροδρομικό συνοριακό πέρασμα με την Λευκορωσία, λέγοντας ότι, στην περίπτωση αυτή, η κυκλοφορία των τρένων θα εκτραπεί για να περάσει μέσα από την εμπόλεμη ζώνη του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Η Λευκορωσία δεν θέλει σύγκρουση με την Πολωνία, αλλά περιμένει απάντηση από τις Βρυξέλλες σχετικά με το αν η Ευρωπαϊκή Ενωση θα δεχθεί 2.000 μετανάστες εγκλωβισμένους στα λευκορωσικά σύνορα, δήλωσε ακόμα ο Λουκασένκο. Είπε επίσης ότι η Λευκορωσία θα ζητήσει από την Γερμανία να υποδεχθεί μετανάστες προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει έρθει σε επαφή με το Μινσκ για το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατηγορεί την Λευκορωσία ότι συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους από την Μέση Ανατολή για να τους διοχετεύσει στα σύνορα με την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία ωθώντας τους να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαντώντας έτσι στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του Μινσκ για την άγρια καταστολή του αντιπολιτευτικού κινήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι προειδοποίησε χθες ότι η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Λευκορωσία μπορεί να είναι το πρελούδιο για κάτι χειρότερο, ενώ, σύμφωνα με τους πολωνούς συνοριοφύλακες, οι λευκορωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν μετανάστες στα σύνορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.