ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αντίδραση από Αίγυπτο στο Ισραήλ για τους εποικισμούς

Αντίδραση από Αίγυπτο στο Ισραήλ για τους εποικισμούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Κάιρο Γιακόφ Αμιτάι κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης να κατασκευάσει νέους οικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη αναφέρει το trt.

Ο Γιούσουφ επισήμανε ότι στη συνάντηση εκφράστηκε στον ισραηλινό πρεσβευτή η αντίδραση για την έγκριση από την ισραηλινή κυβέρνηση της ανέγερσης ενός νέου οικισμού 3 χιλιάδων κατοικιών στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος αφού σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Ισραήλ είναι αντίθετη με τις βασικές αρχές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση βλάπτει επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Η απόφαση του Ισραήλ να χτίσει έναν νέο εβραϊκό οικισμό 3 χιλιάδων κατοικιών στα κατεχόμενα εδάφη, μόλις μετά από την απόκτηση της Παλαιστίνης καθεστώς παρατηρήτριας χώρας μη μέλος στα Ηνωμένα Έθνη είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ισραηλινοί πρεσβευτές μάλιστα σε ορισμένες δυτικές χώρες είχαν κληθεί στα υπουργεία εξωτερικών προκειμένου να τους διατυπωθούν οι αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.