ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει τις ιρανικές κατηγορίες σχετικά με τους πυραύλους Πάτριοτ

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει τις ιρανικές κατηγορίες σχετικά με τους πυραύλους Πάτριοτ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων ότι τα σχέδια της δυτικής συμμαχίας να αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα Patriot κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία δημιουργεί τον κίνδυνο πρόκλησης ενός παγκοσμίου πολέμου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σαφώς αμυντική κίνηση αναφέρει το ΑΠΕ.

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε αυτόν το μήνα να αποστείλει πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία για να προστατευτεί η σύμμαχός του από μια πιθανή επίθεση από την γειτονική Συρία, όπου εδώ και μήνες 21 μήνες μαίνεται εμφύλιος πόλεμος. Στο έδαφος της Τουρκίας έχουν σημειωθεί επεισόδια με πυρά από την Συρία.

“Απορρίπτω απολύτως αυτούς τους (ιρανικούς) ισχυρισμούς. Έχουμε καταστήσει σαφές από την αρχή ότι η ανάπτυξη Πάτριοτ αποτελεί ένα καθαρά αμυντικό μέτρο”, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Βέλγο πρωθυπουργό Έλιο ντι Ρούπο.Είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τον σύμμαχό μας την Τουρκία. Δεν έχουμε καμία οποιαδήποτε επιθετική πρόθεση“, σημείωσε.

Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι μόνοι άνθρωποι που μπορεί να ανησυχούν για την επικείμενη ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία είναι “παράγοντες που μπορεί να έχουν ανόητες ιδέες να χρησιμοποιήσουν τις πυραυλικές τους δυνατότητες για επιθετικούς σκοπούς”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.