ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Last chance” στην Τερέζα Μέι από τους βουλευτές των Τόρις: Κέρδισε την πρόταση μομφής με 200 ψήφους αλλά…

“Last chance” στην Τερέζα Μέι από τους βουλευτές των Τόρις: Κέρδισε την πρόταση μομφής με 200 ψήφους αλλά…

Κέρδισε τελικά το στοίχημα της παραμονής στο 10 της Downing street η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αλλά τα περιθώρια για την ίδια έχουν στενέψει πλέον επικίνδυνα.

Παρά το γεγονός της ταπεινωτικής της υποβολής στην εσωκομματική ψηφοφορία η Τ.Μέι κατάφερε να επιβιώσει αλλά όπως σημειώνεται από αναλυτές πρόκειται να κυριολεκτικά για την τελευταία της ευκαιρία να προχωρήσει σε ένα ξεκάθαρο (και γρήγορο) Brexit αλλιώς τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνησή της θα τελειώσουν στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Τερέζα Μέι επικράτησε με ψήφους 200 υπέρ έναντι 117 επί της πρότασης μομφής που ενεργοποίησαν 48 εσωκομματικοί της αντίπαλοι.

Η Μέι αναχώρησε από το Γουέστμινστερ και επέστρεψε χαμογελαστή στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου φέρεται να ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πριν από την ανακοίνωσή του.

Αργότερα αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, το Reuters είχε καταμετρήσει 185 βουλευτές των Συντηρητικών που δήλωναν “πίστη” στην πρωθυπουργό.

Βέβαια τα προβλήματα για την Μέι μόλις τώρα αρχίζουν.

Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για νέα επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit αλλά η συγκεκριμένη συμφωνία έτσι όπως είναι δομημένη δεν ικανοποιεί τους συντηρητικούς βουλευτές, ούτε και τους βουλευτές του βορειο-ιρλανδικού κόμματος DUP που στηρίζει την κυβέρνηση.

Έτσι η μόνη διέξοδος της Μέι και για να παραμείνει στην πρωθυπουργία είναι το «σκληρό» Brexit το οποίο όμως περιέχει «αγκάθια» όπως το καθεστώς της βόρειας Ιρλανδίας που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον της παραμένει εξαιρετικά δύσκολο όσο και ταραχώδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.