Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ – Ν.Τραμπ: «Θα συντρίψω τον Σόρος» – Ανακοινώθηκε από Λευκό Οίκο -Γερουσία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ – Ν.Τραμπ: «Θα συντρίψω τον Σόρος» – Ανακοινώθηκε από Λευκό Οίκο -Γερουσία

Εσκασε η “βόμβα” στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα. Αυτό αποκάλυψε πριν λίγο ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακ Κόνελ, και αμέσως μετά το επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος!

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του, Σάρα Σάντερς:

«O Πρόεδρος, θα υπογράψει το νομοσχέδιο των χρηματοδοτήσεων, όπως έχει δηλώσει, θα πάρει όμως και άλλα μέτρα -μεταξύ των οποίων και το να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- ώστε να διασφαλίσει ότι θα σταματήσει η κρίση εθνικής ασφάλειας και η ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα.

Ο πρόεδρος για μια ακόμα φορά είναι συνεπής στις υποσχέσεις τους, όπως το να χτίσει το τείχος, να προστατέψει τα σύνορα και να διασφαλίσει την σπουδαία πατρίδα μας».

Το pronews.gr ηταν το μοναδικό ΜΜΕ στην Ελλάδα που το είχε προαναγγείλει ήδη εδώ και μήνα.

Είχε προηγηθεί ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, στο Τέξας (δείτε το βίντεο παρακάτω) ο οποίος μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τόνισε πως θα “συντρίψει τον Σόρος και τις τακτικές του” ενώ έστειλε μήνυμα εντός και εκτός ΗΠΑ πως η “χώρα δεν θα γίνει ποτέ σοσιαλιστική”!

Ο Ν.Τραμπ θεωρεί τον Τ.Σόρος ως τον υπεύθυνο διάλυσης της χώρας και της ανθρωπιστικής καταστροφής που υπάρχει στα σύνορα και αλλού.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει υπερεξουσίες στον πρόεδρο ώστε να κατασκευάσει όχι απλά το τείχος αλλά να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές εντός και εκτός χώρας.

O πόλεμος πλέον εντός των ΗΠΑ θα κορυφωθεί. Ηδη οι Δημοκρατικοί “πιάστηκαν στον ύπνο”.

Το μόνο που κατάφεραν να πουν είναι ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον αυτού του έκτακτου μέτρου.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι θα εξετάσει όλες τις νομικές επιλογές με βάση την τελική δήλωση του προέδρου Τραμπ.

«…Ίσως, αυτό είναι μια επιλογή…Θα εξετάσουμε τις επιλογές μας, θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε κατάλληλα σε αυτό», τόνισε η Πελόζι σε δημοσιογράφους σε ερωτήσεις για λήψη νομικών μέτρων, ενάντια στο εκτελεστικό διάταγμα για την κήρυξη κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης.

«Δεν είναι μια επείγουσα ανάγκη αυτό που συμβαίνει στα σύνορα», είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.


https://twitter.com/PressSec/status/1096146367351787521


https://twitter.com/Newsweek/status/1096153105090043904


https://twitter.com/BreakingNLive/status/1096147823794577409


https://twitter.com/WhiteHouse/status/1096148250665644034


Είνια αξιοσημείωτο πως η κίνηση αυτή Ν.Τραμπ έρχεται αφού διέσπασε την λατινο-αμερικανική “ενότητα” που στρεφόταν εναντίον του μέσω… Βενεζουέλας καθώς οι ίδιοι αριστεροί/ κεντρώοι Λατινοαμερικάνοι Γεορυσιαστές κτ΄λ που εναντιώνονται στη κατασκευή του τείχους διασπώνται στα δύο, με τους πρώτους να υποστηρίζουν την αμερικανική επέμβαση στην Βενεζουέλα και τους υπόλοιπους να αντιτίθενται.

Ο Τραμπ είναι έτοιμος να υπογράψει το νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να εκδώσει με μια εθνική δήλωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο γερουσιαστής.

“Η ανυπαρξία ασφάλειας τον νοτίων συνόρων των ΗΠΑ είναι αρκετή για να κηρύξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατάσταση έκτακτης” ανέφερε μάλιστα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακ Κόνελ.

«Του έχω πει ότι πρόκειται να στηρίξω την δήλωση έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, για όλους τους συναδέλφους μου έχω να πω το εξής: Ο πρόεδρος θα υπογράψει το νομοσχέδιο, θα ψηφίσουμε σύντομα” δήλωσε ο McConnell σε παρατηρήσεις στη Γερουσία .

Οι βουλευτές βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς το νομοσχέδιο χρηματοδότησης 3 εβδομάδων προβλέπεται να λήξει το Σάββατο. Εννέα κρατικά τμήματα θα εξαντλήσουν τα κονδύλια του προϋπολογισμού στις 16 Φεβρουαρίου στις 12:01 π.μ.






https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1096098622423396353





Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.