ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βράζει» και πάλι η κατάσταση στο Ιράκ -Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν κατά την κυβέρνησης του Μαλίκι

«Βράζει» και πάλι η κατάσταση στο Ιράκ -Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν κατά την κυβέρνησης του Μαλίκι

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σε πολλές ιρακινές πόλεις συγκεντρώθηκαν με αφορμή την προσευχή της Παρασκευής και εξέφρασαν την αντίδραση τους στην κυβέρνηση με την πορεία με την ονομασία «Παρασκευή μη εξαπατάτε». Ενώ στα κηρύγματα στα τεμένη ασκήθηκε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης Μαλίκι αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Οι σουννίτες και σιίτες στις πόλεις Ραμάντι και Φαλούτζα στα δυτικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης, στη Σαμάρρα στα βόρεια της χώρας και στην πόλη Σαντρ στα ανατολικά της Βαγδάτης όπου υπερισχύουν οι σιίτες, τέλεσαν μαζί την προσευχή της Παρασκευής. Ενώ στα κηρύγματα επισημάνθηκε ότι ο λαός θα συνεχίσει τις πορείες και τις διαδηλώσεις έως ότου εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματα του.

Απαιτήθηκε ακόμη  από την κυβέρνηση η  απελευθέρωση όλων των αδίκως καταδικασθέντων κρατουμένων και κατάδικων, η κατάργηση του τέταρτου άρθρου του αντιτρομοκρατικού νόμου και του νόμου «Διερεύνησης και Δικαιοσύνης» που στοχεύει στον αγώνα κατά του Μπάαθ, τον τερματισμό των πολιτικών εκείνων που απομονώνουν ορισμένα τμήματα του ιρακινού λαού και τον καταπιέζουν .

Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο Μουσουλμάνων Διανοουμένων στο Ιράκ ισχυρίστηκε ότι δυο ιμάμηδες οι οποίοι υποστήριζαν τις διαδηλώσεις ξυλοκοπήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και προσήχθησαν  στο τμήμα.

Το Συμβούλιο Μουσουλμάνων Διανοουμένων με έδρα τη Μοσούλη κατήγγειλε ότι οι ιρακινές δυνάμεις ξυλοκόπησαν τους ιμάμηδες Γιουνούς Τάχα και Σεϊχ Νταχάν στην επαρχία Αλ Ναμρούντ της Μοσούλης με την αιτιολογία ότι υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις και προωθούν τον λαό να συμμετέχουν σε αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.