ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

O Λευκός Οίκος επιβάλλει κυρώσεις στον ΥΠΕΞ του Ιράν – «Διασπείρει στο εξωτερικό την προπαγάνδα»

O Λευκός Οίκος επιβάλλει κυρώσεις στον ΥΠΕΞ του Ιράν – «Διασπείρει στο εξωτερικό την προπαγάνδα»

Κυρώσεις στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Γιαβάντ Ζαρίφ, αποφάσισε να επιβάλει ο Λευκός Οίκος. Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον ΥΠ.ΕΞ του Ιράν πως είναι αυτός που «προωθεί την εφαρμογή της αποσταθεροποιητικής πολιτικής της Τεχεράνης».

«Ο Ζαρίφ είναι το πρόσωπο του καθεστώτος, διασπείρει στο εξωτερικό την προπαγάνδα και διεξάγει εκστρατείες παραπληροφόρησης υπέρ του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης, του προγράμματος των βαλλιστικών πυραύλων της και των τρομοκρατικών της δικτύων», είπε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος ανέφερε πως η απόφαση πάρθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς φέρεται να είχε «κουραστεί» με την συμπεριφορά του Ζαρίφ.

Οι κυρώσεις προβλέπουν το πάγωμα όλων των περιουσιακών πόρων του Ζαρίφ στις ΗΠΑ και την απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής Αμερικανών μαζί του. Η Ουάσινγκτον θα επιδιώξει επίσης να περιορίσει και να προβάλλει προσκόμματα στα ταξίδια του Ζαρίφ στο εξωτερικό, αλλά δεν θα τον εμποδίσει να συμμετέχει στις εργασίες του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί μια νέα προσπάθεια για να στερηθεί το ιρανικό καθεστώς πόρους που προορίζονται για την τρομοκρατία και την καταστολή του ιρανικού λαού.

Αντί να χρησιμοποιεί τους πολύτιμους πόρους του Ιράν για να επενδύσει στον υπερήφανο και θαρραλέο λαό του, το καθεστώς διευκολύνει και υποστηρίζει την τρομοκρατία, φυλακίζει και βασανίζει αθώους Ιρανούς, τροφοδοτεί διεθνείς συρράξεις στη Συρία και στην Υεμένη και επεκτείνει το πυρηνικό του πρόγραμμα», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο.

Η ειρωνική αντίδραση του Ζαρίφ
Την ίδια ώρα, ο Ιρανός υπουργός «ευχαρίστησε» ειρωνικά τις ΗΠΑ που τον θεωρεί ως «απειλή». «Το σκεπτικό των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων στο πρόσωπό μου, είναι πως είμαι ο βασικός εκπρόσωπος του Ιράν στον κόσμο. Τόσο πολύ πονάει η αλήθεια;» έγραψε στο Twitter και συνέχισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχει καμία επίπτωση σε μένα ή στην οικογένειά μου, αφού δεν έχω περιουσία ή συμφέροντα εκτός Ιράν. Σας ευχαριστώ που με θεωρείτε τόσο τεράστια απειλή για την ατζέντα σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.