ΗΠΑ: «Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε στρατιώτες μας κατά της Τουρκίας για τους Κούρδους που είναι όμως… σύμμαχοί μας»!

ΗΠΑ: «Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε στρατιώτες μας κατά της Τουρκίας για τους Κούρδους που είναι όμως… σύμμαχοί μας»!

Eντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΑΜ Μαρκ Έσπερ ο οποίος είπε πως «δεν πρόκειτια ποτέ να θυσιάσει Αμερικανούς στρατιώτες εναντίον ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ που ήταν ένας πολύ καλός σύμμαχος» αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία κατά των Κούρδων του YPG.

Δικαιολόγησε έτσι την εγκατάλειψή τους στα «νύχια» της Άγκυρας και πρόσθεσε πως «Βλέπουμε την Τουρκία να στριφογυρίζει κοντύτερα προς την τροχιά της Ρωσίας. Θέλουμε μια Ρωσία αξιόπιστη και δυνατή όπως ήταν στο παρελθόν»

Αλλά ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η δήλωσή του για τους Κούρδους όταν είπε «η συνεργασία μας με τους SDF που ακόμα κρατούν φυλακισμένους τους κρατούμενους του ISIS στην Βόρεια Συρία , ήταν πολύ καλή και ακόμη είναι»

Τώρα πως θεωρεί ότι ακόμα οι Κούρδοι θεωρούν συμμάχους τους Αμερικανούς είναι κάτι που χρήζει εξηγήσεων.

Η Τουρκία έβαλε το ΝΑΤΟ σε μια πολύ δύσκολη θέση «αλλά δεν θα ξεκινήσω έναν πόλεμο με έναν σύμμαχο».


Πάντως για το πόσο θεωρούν συμμάχους τους πλέον τους Αμερικανούς οι Κούρδοι φαίνεται από την «ενημέρωση» που έδωσε σήμερα ο διοικητής των SDF στον Ρώσο ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού και στον Ρώσο Α/ΓΕΕΘΑ Valery Gerasimov.

Να πούμε πως ο Κούρδος διοικητής κατέστησε τις ΗΠΑ υπεύθυνες για την «κουρδική γενοκτονία»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.