ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Jerusalem Post: «Η Τεχεράνη απειλεί την Ελλάδα – Πήρε θέση στην κόντρα ΗΠΑ-Ιράν»

Jerusalem Post: «Η Τεχεράνη απειλεί την Ελλάδα – Πήρε θέση στην κόντρα ΗΠΑ-Ιράν»

Οι στενές σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας δύνανται να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για την χώρα μας μετά την δολοφονία του Qasem Soleimani. Η γνωστή ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αφιέρωσε άρθρο της στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί στη μέση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ιράν με απρόβλεπτες συνέπειες!

Το άρθρο αναφέρει πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ξεκίνησε ένα νέο γύρο απειλών λέγοντας την περασμένη εβδομάδα ότι θα αντιδράσει εναντίον της Ελλάδας εάν η Αθήνα επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές βάσεις κατά της Τεχεράνης.

Επικαλείται την εφημερίδα Καθημερινή που ανέφερε τη Δευτέρα ότι το καθεστώς του Ιράν ανέφερε ότι η χρήση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα θα θεωρηθεί «εχθρική πράξη» και ότι το ιρανικό καθεστώς θα ανταποκριθεί «με σαφή και αποφασιστικό τρόπο».

Η εφημερίδα γράφει ότι «Η προειδοποίηση ήρθε σε μια επιστολή που έστειλε η ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα στην Καθημερινή, η οποία δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου στη στήλη των επιστολών αναγνωστών. Σχολίασε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 6 Ιανουαρίου και το οποίο ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποια εμπλοκή» σε περίπτωση επιχείρησης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, «αν και όχι με πολεμικό πλοίο … λόγω της εξαιρετικά εύθραυστης ισορροπίας» στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Η πρεσβεία του Ιράν δήλωσε ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση πολέμου από την Αμερική κατά της χώρας, η παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανικό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική πράξη και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο.

Η πρεσβεία συνέχισε ότι «Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές, παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ιράν και Ελλάδας και την απουσία διαφορών ή εντάσεων μεταξύ αυτων , πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση δεν μπορεί να είναι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και οι φιλικές και ιστορικές σχέσεις μας θα συνεχιστούν και στο μέλλον ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.