Η Κομισιόν «γείωσε» την επιστολή Κ.Μητσοτάκη για τις τουρκικές γεωτρήσεις: «Την εξετάζουμε και θα σας απαντήσουμε»

Η Κομισιόν «γείωσε» την επιστολή Κ.Μητσοτάκη για τις τουρκικές γεωτρήσεις: «Την εξετάζουμε και θα σας απαντήσουμε»

Ουδέτερη σε… προκλητικό βαθμό ήταν η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναγγελία τουρκικών γεωτρήσεων έξω από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

«H Koμισιόν παρέλαβε την επιστολή του Πρωθυπουργού τις Ελλάδας», σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο, «την εξετάζει και θα απαντήσει εγκαίρως», ανακοίνωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ.

Με λίγα λόγια η Κομισιόν εξετάζει πως θα απαντήσει διπλωματικά στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις προαναγγελίες τουρκικών γεωτρήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα στη συνήθη τακτική της τα τελευταία χρόνια απάντησε στις κινήσεις αμφισβήτησης της κυριαρχίας της με… επιστολές στην ΕΕ και σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίες όπως και τις προηγούμενες φορές συνοδεύτηκαν με θριαμβολογίες από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Όμως φαίνεται πως η Κομισιόν δεν συμμερίζεται αυτόν τον… ενθουσιασμό, καθώς παρόλο που σε πολλά άσχετα διεθνή θέματα «σπεύδει» να πάρει θέση αυτοβούλως είτε καταδικάζοντας είτε στηρίζοντας, στην περίπτωση της προαναγγελίας τουρκικών γεωτρήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, θέμα που αφορά άμεσα ένα κράτος μέλος της, «παίρνει» τον χρόνο της.

Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως η Τουρκία να μην τρυπήσει στα «χωρικά ύδατα της Ελλάδας» και όχι στην υφαλοκρηπίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη εστάλη εκτός από την Πρόεδρο της Κομισιόν και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.