ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λαβρόφ: «Η Μόσχα θα απαντήσει σε όποιου είδους κύρωση αποφασιστεί για την υπόθεση του Α.Ναβάλνι»

Σ.Λαβρόφ: «Η Μόσχα θα απαντήσει σε όποιου είδους κύρωση αποφασιστεί για την υπόθεση του Α.Ναβάλνι»

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, η χώρα θα απαντήσει σε όποιου είδους κύρωση αποφασιστεί κατά της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Να σημειωθεί πως η δήλωση έρχεται αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να επέβαλε κυρώσεις σε έξι αξιωματούχους και έναν οργανισμό από τη Ρωσία σε σχέση με την υπόθεση Ναβάλνι.

Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν προ ημερών την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για «τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χαάβιστο.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πέτυχαν πολιτική συναίνεση σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε σχέση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι», σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως αναμένεται η κατάρτιση της λίστας με τις κυρώσεις.

Ο Λαβρόφ είχε τοποθετηθεί τότε καταγγέλλοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί ενεργά το μονοπάτι των Ηνωμένων Πολιτειών στηριζόμενη όλο και περισσότερο στις απειλές και τις κυρώσεις. Έχουν καθιερωθεί δύο μηχανισμοί για την τιμωρία όσων χρησιμοποιούν χημικά όπλα -σύμφωνα με την ΕΕ- και εκείνων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα – πάλι σύμφωνα με την ΕΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είχαν βρει ίχνη του Νοβιτσόκ στο σύστημα του Ναβάλνι, ενώ η Μόσχα τόνισε ότι το Βερολίνο δεν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες το σώμα του αντιπολιτευόμενου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.