ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Απογοητευτική η απόφαση για επέκταση των κυρώσεων από την ΕΕ»

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Απογοητευτική η απόφαση για επέκταση των κυρώσεων από την ΕΕ»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε στην απόφαση για παράταση των κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα Ζοζέπ Μπορέλ έκανε γνωστό ότι η ΕΕ έχει συμφωνήσει την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

Το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, μετέδωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπουργοί της ΕΕ δεν συζήτησαν για το ποιοι αξιωματούχοι θα προστεθούν στη λίστα των κυρώσεων, ενώ όπως είπαν οι πηγές, οι κυρώσεις θα μπορούσαν να υιοθετηθούν άμεσα.

«Είναι απογοητευτικό ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έλαβε απόφαση στις 22 Φεβρουαρίου, χρησιμοποιώντας μια παράλογη πρόφαση, για να ετοιμάσει νέους παράνομους μονομερείς περιορισμούς σε Ρώσους πολίτες» τόνισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Θεωρούμε ότι τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα παράνομα και άτοπα αιτήματα για την ”απελευθέρωση” ενός Ρώσου πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα από δικαστήριο της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας μας, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, είναι απολύτως απαράδεκτα» ανέφερε ακόμη το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΕΕ για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.