ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Γερμανοί ξεκινούν το «σφράγισμα»- Προσκαλούν τεχνολογικές εταιρείες για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Οι Γερμανοί ξεκινούν το «σφράγισμα»- Προσκαλούν τεχνολογικές εταιρείες για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας μπορεί προφανώς να επιλέξει από τις προσφορές επτά εταιρειών το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο, κατά κάποιον τρόπο, θα «σφραγίσει» όσους έχουν εμβολιαστεί.

Το γερμανικό υπουργείο είχε διαπιστώσει μια εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη προμήθειας ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει να εισαχθεί γρήγορα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ήρθε σε απευθείας επαφή με 29 εταιρείες Τεχνολογίας Πληροφορίων (IT) με μια ταχεία διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού, αναφέρει το περιοδικό.

Η περίοδος προσφοράς ήταν πέντε ημέρες και έληξε την περασμένη Δευτέρα.

Ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων για το προγραμματισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα μπορεί να βρεί κανείς στην 24σέλιδη εμπιστευτική «πρόσκληση υποβολής προσφορών» προς τις εταιρείες.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το λογισμικό πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα και 200.000 ανά ώρα και να είναι “διαλειτουργικό” με μια ευρωπαϊκή λύση.

Κάθε μεμονωμένο πιστοποιητικό ψηφιακού εμβολιασμού δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από μισό ευρώ.

Η τεχνολογία πρέπει επίσης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα εμβολιασμού, καθώς και σε ιατρεία και να είναι έτοιμη για λειτουργία ως ολοκληρωμένη λύση μετά από μόλις οκτώ εβδομάδες ανάπτυξής της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από προηγούμενα σχέδια ψηφιοποίησης, το πρόγραμμα φαίνεται φιλόδοξο για τις επιδιώξεις των διεθνιστών, ειδικά επειδή θα πρέπει να συμμετάσχει στην διαδικασία της έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο ομοσπονδιακός υπεύθυνος προστασίας δεδομένων. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο, δεν του είχε υποβληθεί «κανένα σχέδιο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.