ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Την Παρασκευή η συνάντηση του Β.Πούτιν με τον Α.Λουκασένκο στο Σότσι

Την Παρασκευή η συνάντηση του Β.Πούτιν με τον Α.Λουκασένκο στο Σότσι

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η συνάντηση των δύο Προέδρων θα γίνει στο Σότσι και μετά το πέρας της δεν αναμένονται δηλώσεις.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το αεροσκάφος της Ryanair που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Ερωτώμενος, ειδικότερα, από δημοσιογράφους σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την απειλή κατά του αεροσκάφους – που επικαλέστηκε η Λευκορωσία για να προσγειωθεί το αεροσκάφος – προήλθε από τη Χαμάς, δήλωσε πως το Κρεμλίνο δεν έχει λόγο να μην τις πιστέψει.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας σημείωσαν ότι η απειλή προήλθε από την Ελβετία.

Ο Λουκασένκο, σε δηλώσεις του το πρωί, επέμεινε πως η χώρα του έδρασε με βάση τη διεθνή νομοθεσία, ενώ κατήγγειλε προσπάθεια «στραγγαλισμού» της χώρας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση δεν συνεργάζεται στην έρευνα, ενώ σχολίασε και τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της χώρας του.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση οργή σε πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, που κατηγόρησαν το Μινσκ πως παρεμβαίνει στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, το ΝΑΤΟ ανέφερε πως η εκτροπή της πτήσης ήταν «σοβαρή και επικίνδυνη», ενώ η ΕΕ, αρχικά, ξεκαθάρισε πως «μια τέτοια πράξη δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητη» και στη συνέχεια ανακοίνωσε τη λίστα των σκληρών κυρώσεων.

Το 2013, το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, μετά από αίτημα των ΗΠΑ προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Αυστρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσιγκτον πίστευε πως στο εν λόγω αεροπλάνο βρίσκονταν, ο πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος τελικά δεν ήταν ποτέ ανάμεσα στους επιβάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.