ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Brexit: Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο της Βόρειας Ιρλανδίας

Το περιεχόμενο του νέου Πρωτοκόλλου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά όπως φαίνεται ότι όλα είναι έτοιμα

Brexit: Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έκλεισε μια νέα συμφωνία με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το Brexit αναφορικά με τη Βόρεια Ιρλανδία, με σκοπό την πλήρη αναθεώρηση των εμπορικών κανόνων.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο BBC ότι “έχει επιτευχθεί συμφωνία”.

Λίγο νωρίτερα η βουλευτής Τερέζα Βιλιέ, είπε ότι είναι “κρίσιμο το κοινοβούλιο να ψηφίσει” για την πολυαναμενόμενη συμφωνία για τον τερματισμό της διαμάχης σχετικά με τις εμπορικές ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία.

Μπορεί η Βρετανία να αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020, αλλά το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία είχε προκαλέσει από τότε πλήθος διαφωνιών. Αυτό το μέρος της συμφωνίας για το Brexit επέβαλε ελέγχους σε ορισμένα αγαθά που ταξιδεύουν στη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Πρωτόκολλο είχε επίσης επικριθεί ότι θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής – μια μακροχρόνια ειρηνευτική συμφωνία που έθεσε τέρμα σε τρεις δεκαετίες θρησκευτικής βίας στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η κυβέρνηση Σούνακ επιδίωξε τροποποιήσεις στη συμφωνία που υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ηγήθηκε των εκκλήσεων της σκληροπυρηνικής ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας εντός του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος να σκίσει τη συμφωνία που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.