ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Ανάγκη για μια φιλόδοξη νέα δέσμευση σε επενδύσεις στην άμυνας του ΝΑΤΟ»

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο απαιτεί ο επικίνδυνος κόσμος στον οποίο ζούμε»

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Ανάγκη για μια φιλόδοξη νέα δέσμευση σε επενδύσεις στην άμυνας του ΝΑΤΟ»

Την ανάγκη μιας φιλόδοξης νέας δέσμευσης σε επενδύσεις στην άμυνα, υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Συμμάχων για το έργο τους στον μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ σε μια «νέα εποχή συλλογικής άμυνας».

Ανέφερε ότι μετά την επέμβαση του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το ΝΑΤΟ ενεργοποίησε όλα τα αμυντικά του σχέδια, έθεσε 40.000 στρατιώτες υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη σημαντικής αεροπορικής και θαλάσσιας δύναμης και ενίσχυσε την άμυνά του. «Αυτές οι ενέργειες μειώνουν τον κίνδυνο λανθασμένου υπολογισμού και κλιμάκωσης, κάνοντας σαφές ότι θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιγράφοντας ορισμένες από τις κύριες προτεραιότητες της Συνόδου Κορυφής του Βίλνιους τον Ιούλιο ο Γ. Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης νέων περιφερειακών αμυντικών σχεδίων, μαζί με μια φιλόδοξη νέα δέσμευση αμυντικών επενδύσεων και ένα νέο σχέδιο δράσης για την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας. «Χρειαζόμαστε αυτήν την επένδυση και την παραγωγική ικανότητα τώρα και μακροπρόθεσμα. Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο απαιτεί ο επικίνδυνος κόσμος στον οποίο ζούμε», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.