Γ.Στόλτενμπεργκ: «Συμφωνία για νέα συνάντηση Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας για την ένταση στο ΝΑΤΟ»

Ο Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε τη συμφωνία του με τον Ερντογάν για την επανέναρξη των συνομιλιών μέσα στον Μάρτιο

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Συμφωνία για νέα συνάντηση Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας για την ένταση στο ΝΑΤΟ»

Τη συμφωνία του με τον Ερντογάν για τριμερή συνάντηση Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας στα γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα μέσα Μαρτίου, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν έχουν επικυρωθεί μόνο από δύο χώρες από τις 30 της Συμμαχίας – αυτές είναι η Ουγγαρία και η Τουρκία.

«Είχα μια καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα. Συμφωνήσαμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες και να πραγματοποιήσουμε τριμερή συνάντηση στην έδρα του ΝΑΤΟ στα μέσα Μαρτίου για την εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας υπό την αιγίδα μου, καθώς και για τον τρόπο ολοκλήρωσης της ενταξιακής διαδικασίας» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Αναφέροντας ότι η Τουρκία έχει θετική άποψη για την ένταξη της Φινλανδίας και ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που αφορούν τη Σουηδία, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει το καθήκον τους και ότι είναι καιρός να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ένταξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι το ουγγρικό κοινοβούλιο θα ξεκινήσει τη διαδικασία έγκρισης των πρωτοκόλλων ένταξης των δύο χωρών την επόμενη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.