G7 προς Ταλιμπάν: «Σταματήστε να περιορίζετε τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν»

Επείγουσα δράση για άρση περιορισμών και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

G7 προς Ταλιμπάν: «Σταματήστε να περιορίζετε τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των G7 δήλωσαν ότι οι αυξανόμενοι περιορισμοί των Ταλιμπάν στα δικαιώματα γυναικών στο Αφγανιστάν απομονώνουν τη χώρα.

«Με αυτά τα μέτρα, οι Ταλιμπάν απομονώνονται περαιτέρω από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

G7: Επείγουσα δράση για άρση περιορισμών και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σε κοινή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Γαλλία, οι ΥΠΕΞ της Ομάδας των 7 κάλεσαν τους Ταλιμπάν να αναλάβουν επείγουσα δράση για την άρση των περιορισμών για τις γυναίκες και τα κορίτσια και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν στην εξουσία τον Αύγουστο, διέταξαν το Σάββατο τις γυναίκες να φορούν σε δημόσιους χώρους μπούρκα, σε ένα ακόμη βήμα προς την προηγούμενη σκληροπυρηνική κυριαρχία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.