ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Β.Άμχερντ νέα πρόεδρος της Ελβετίας – Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης

Επανεξελέγη στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών η υπουργός Δικαιοσύνης Ε.Μ.Σνάιντερ

H Β.Άμχερντ νέα πρόεδρος της Ελβετίας – Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης

Τη νέα πρόεδρο και τη σύνθεση της κυβέρνησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε η Ελβετία. 

Η νυν υπουργός Άμυνας Βιόλα Άμχερντ θα αναλάβει πρόεδρος από τον Ιανουάριο, αντικαθιστώντας τον Αλέν Μπερσέτ στο τιμητικό αξίωμα στο οποίο εναλλάσσονται τα μέλη της κυβέρνησης σε ετήσια βάση.

Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε επίσης υπέρ της εκλογής του Μπιτ Γιανς στο επταμελές υπουργικό συμβούλιο ως διαδόχου του Μπερσέτ ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί στο τέλος του έτους.

Άλλα μέλη της διακομματικής κυβέρνησης επανεξελέγησαν για νέα τετραετή θητεία.

Οι ισορροπίες στην ελβετική κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν μετά τη μετατόπιση προς τα δεξιά στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς ο Γιανς προέρχεται όπως και ο Μπερσέτ από το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Επανεξελέγη επίσης στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών η υπουργός Δικαιοσύνης Ελίζαμπεθ Μπάουμ Σνάιντερ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ινιάτσιο Κασίς και η υπουργός Οικονομικών Κάριν Κέλερ-Σούτερ, αμφότεροι από τους κεντροδεξιούς Ελεύθερους Φιλελεύθερους, παραμένουν επίσης στις θέσεις τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Άλμπερτ Ροέστι και ο υπουργός Οικονομικών Γκι Παρμελέν από το Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας, επίσης επανεξελέγησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα πρόεδρος Άμχερντ εκπροσωπεί το Κεντρώο κόμμα στην συμμαχία, η οποία κυβερνά με συναίνεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.