ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βρετανία ετοιμάζεται να απαγορεύσει το TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα και στους υπουργούς

Το Λονδίνο έλαβε την απόφαση για λόγους εθνικής ασφάλειας

Η Βρετανία ετοιμάζεται να απαγορεύσει το TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα και στους υπουργούς

Την απαγόρευση του TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα και υπουργούς αναμένεται ότι θα ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η απαγόρευση έρχεται σε απάντηση στις ανησυχίες ότι ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών θα μπορούν να γίνουν προσβάσιμα από τις κινεζικές αρχές, μέσω της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, εντοπίστηκαν σοβαροί κίνδυνοι ασφάλειας στην εφαρμογή.

Ήδη, αντίστοιχες αποφάσεις για απαγόρευση του TikTok έχουν λάβει οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ο Καναδάς, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα απαγορεύσει την εφαρμογή, αν η μητρική εταιρεία δεν πουλήσει όλες τις μετοχές της.

Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσινγκτον να σταματήσει «τις αδικαιολόγητες επιθέσεις» εναντίον της εφαρμογής TikTok, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν να επισημαίνει ότι η Ουάσινγκτον «μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις ότι το TikTok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Το TikTok απαντά ότι οι απαγορεύσεις στηρίζονται σε «άστοχους φόβους που δείχνουν ότι καθοδηγούνται από την ευρύτερη γεωπολιτική» κατάσταση και σημειώνει την απογοήτευσή του για τη βρετανική πρωτοβουλία.

Η Βρετανίδα πρόεδρος της επιτροπής ξένων υποθέσεων υποστηρίζει ότι παραμένουν σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το εάν το TikTok έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος σε θέματα δεδομένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.