ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κομισιόν: «Θεωρούμε ότι η Ιταλία και οι Ιταλοί θα παραμείνουν φιλοευρωπαίοι»

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ελπίζει σε επoικοδομητική συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση

Κομισιόν: «Θεωρούμε ότι η Ιταλία και οι Ιταλοί θα παραμείνουν φιλοευρωπαίοι»

Στα αποτελέσματα των χθεσινών (25/09) εκλογών στην Ιταλία, αναφέρθηκε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία με τις νέες ιταλικές αρχές», ανέφερε αρχικά, ενώ τόνισε ότι «η Κομισιόν και η Πρόεδρος εργάζονται με τις κυβερνήσεις, οι οποίες βγαίνουν από τις κάλπες των κρατών-μελών της ΕΕ».

Ωστόσο επισημαίνεται ότι προς το παρόν αναμένεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

«Η Ιταλία είναι μια πολύ φιλοευρωπαϊκή χώρα, με πολύ φιλοευρωπαίους πολίτες και θεωρούμε ότι αυτό δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Ο κ. Μπούχνερ ερωτήθηκε ακόμη εάν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα συγχαρεί τον νικητή των εκλογών, για να απαντήσει ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα. Αρνήθηκε πάντως, ερωτώμενος σχετικά, ότι «είναι θέμα προσώπου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανησυχεί για τη σταθερότητα της ευρωζώνης μετά τις ιταλικές εκλογές, η εκπρόσωπος Φραντσίσκα Κάλβαϊ περιορίστηκε να επισημάνει ότι υπάρχουν στην ευρωζώνη συγκεκριμένοι κανόνες και το Βερολίνο αναμένει ότι τους τηρούν όλα τα κράτη – μέλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.