ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λούλα: Διαβεβαίωσε τον Ν.Μαδούρο ότι θα υποστηρίξει την είσοδο της Βενεζουέλας στην ομάδα BRICS

Οι χώρες της Νότιας Αμερικής να ζητήσουν από κοινού την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας

Λούλα: Διαβεβαίωσε τον Ν.Μαδούρο ότι θα υποστηρίξει την είσοδο της Βενεζουέλας στην ομάδα BRICS

Τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συνάντησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βραζιλία από το 2015, εκμεταλλευόμενος την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει περιφερειακής συνόδου κορυφής.

Ο προκάτοχος του Λούλα, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, είχε απαγορεύσει στον Μαδούρο την είσοδο στην Βραζιλία.

Ο Μαδούρο είναι ένας από τους 10 προέδρους κρατών της Νότιας Αμερικής που προσκλήθηκαν από τον Λούλα σε σύνοδο κορυφής με αντικείμενο τη δημιουργία ενός μπλοκ περιφερειακής συνεργασίας στα πρότυπα της UNASUR. Η ένωση, που συγκροτήθηκε το 2008, κατέρρευσε όταν συντηρητικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία σε χώρες-μέλη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε οι χώρες της Νότιας Αμερικής να ζητήσουν από κοινού την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας. Συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε επενδυτές από τη Βραζιλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια του εγκάρδιου τετ-α-τετ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε τον Μαδούρο ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Βενεζουέλας για ένταξη στην ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει τη χώρα του, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.