Επεισόδια μετά τη νίκη Ε.Μακρόν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις – Οργισμένοι πολίτες εξεγείρονται (βίντεο)

Κομμουνιστική αριστερά και μετανάστες έδωσαν τη νίκη στον «άχρωμο» Ε.Μακρόν - Ερίκ Ζεμούρ: «Αν όχι τώρα, πότε;»

Επεισόδια μετά τη νίκη Ε.Μακρόν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις – Οργισμένοι πολίτες εξεγείρονται (βίντεο)

Επεισόδια μεγάλης έκτασης σημειώνονται σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας μετά τη νίκη του Ε.Μακρόν στις προεδρικές εκλογές σήμερα στον β’ γύρο.

Η αστυνομία προσπάθησε να διασπάσει ένα νεανικό κυρίως κοινό που συγκεντρώθηκε στην κεντρική γειτονιά του Σατλέ και έκανε χρήση δακρυγόνων.

Πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Ρεν, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Επίσης επεισόδια σημειώνονται στην Τουλούζ, την Λιόν, στη Ρενς κλπ.

Ο δεξιός υποψήφιος του πρώτου γύρου Ερίκ Ζεμούρ σε δηλώσεις του λίγο μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα έδειξε ανάγλυφα την απογοήτευση που υπάρχει στον χώρο της γαλλικής πατριωτικής δεξιάς: «Αν και εκατομμύρια από εμάς θέλαμε να τερματίσουμε την πενταετή θητεία του Εμανουέλ Μακρόν χάσαμε και ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη. Το όνομα Λεπέν έχασε για όγδοη φορά την προεδτική εκλογή (σ.σ.: αναφέρεται στις συνολικές υποψηφιότητες του πατέρας της και της Μαρί Λεπέν). Όσοι αγαπούν με πάθος τη Γαλλία έχουν ηττηθεί. Όσοι θέλουν να υπερασπιστούν την ταυτότητά τους και να βάλουν τέλος στη μετανάστευση έχουν απογοητευτεί πικρά για πολύ καιρό».

Είναι ένα συναίσθημα που κυριαρχεί σε όλη την γαλλική δεξιά: «Αν όχι τώρα, πότε;».

Το ζήτημα είναι ότι ο Ε.Μακρόν καταφέρνει κάθε φορά και επιβιώνει χάρη στις ψήφους του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, το οποίο στον α’γύρο των εκλογών συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 21,95% και ο ηγέτης του Ζ.Λ.Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν την Μ.Λεπέν.

Αλλά και ότι το εκλογικό σώμα της Γαλλίας αποτελείται κατά 20% από έγχρωμους των πρώην γαλλικών αποικιών που ψηφίζουν αριστερά και Μακρόν.

Είναι μία κλασική περίπτωση του πώς οι γηγενείς κάτοικοι μιας μεγάλης χώρας της ΕΕ, έχασαν τον έλεγχο της πατρίδας τους…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.