Ο Σι Τζινπινγκ συνεχάρη τον Ρ.Τ.Ερντογάν για την επανεκλογή του με «άνοιγμα» για συνεργασία

«Τα τελευταία χρόνια, η σχέση στρατηγικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας έχει διατηρήσει μια δυναμική ανάπτυξης»

Ο Σι Τζινπινγκ συνεχάρη τον Ρ.Τ.Ερντογάν για την επανεκλογή του με «άνοιγμα» για συνεργασία

Απευθύνοντας ευχές στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ιστορική επανεκλογή του την Κυριακή, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πρόθυμος να «προωθήσει τη διαρκή, υγιή και σταθερή ανάπτυξη» των διμερών σχέσεων Κίνας-Τουρκίας.

Σε μήνυμά του στο Telegram προς τον Ερντογάν, ο Σι τόνισε ότι η Κίνα και η Τουρκία είναι και οι δύο «μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες και χώρες της αναδυόμενης αγοράς και μοιράζονται εκτεταμένα κοινά συμφέροντα».

«Τα τελευταία χρόνια, η σχέση στρατηγικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας έχει διατηρήσει μια δυναμική ανάπτυξης και η πρακτική συνεργασία σε διάφορους τομείς έχει σημειώσει θετική πρόοδο», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Ερντογάν για να κατανοήσουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε θέματα που αφορούν τα βασικά συμφέροντα και τις μείζονες ανησυχίες του άλλου, έτσι ώστε να προωθήσουμε τη διαρκή, υγιή και σταθερή ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Κίνα απηύθυνε ευχές στον Ερντογάν για την επανεκλογή του την Κυριακή ως ηγέτη της χώρας.

«Η Κίνα εκφράζει τα συγχαρητήριά της στον πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υποστηρίζουμε την Τουρκία να ακολουθήσει την αναπτυξιακή πορεία σύμφωνα με τις δικές της εθνικές πραγματικότητες και πιστεύουμε ότι θα επιτύχει νέες επιτυχίες στην ανάπτυξη υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν», δήλωσε η Μάο Νινγκ σύμφωνα με το Anadolu.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, ο νυν πρόεδρος Ερντογάν κέρδισε την κούρσα με ποσοστό 52,16%, ενώ ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε το 47,84% των ψήφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.