Πακιστάν: Υπουργός συστήνει στους πολίτες να πίνουν λιγότερο τσάι για να κάνουν οικονομία

Για να περιοριστούν οι εισαγωγές και να εξοικονομηθεί συνάλλαγμα

Πακιστάν: Υπουργός συστήνει στους πολίτες να πίνουν λιγότερο τσάι για να κάνουν οικονομία

Τα ειρωνικά σχόλια των συμπατριωτών του προκάλεσε Πακιστανός υπουργός όταν τους κάλεσε να μειώσουν την κατανάλωση τσαγιού για να περιοριστούν οι εισαγωγές και να εξοικονομηθεί συνάλλαγμα, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως η χώρα.

Το Πακιστάν είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας τσαγιού παγκοσμίως. Κάθε χρόνο αγοράζει τσάι αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από την Κένυα.

Οι Πακιστανοί πίνουν κάθε είδους τσάι, με όλους τους δυνατούς τρόπους – μαύρο, πράσινο, ζεστό, κρύο, με ζάχαρη ή με γάλα.

Εσχάτως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, καθώς μειώνονται τα συναλλαγματικά αποθέματα που χρησιμοποιούνται για τις εισαγωγές και την αποπληρωμή του υψηλού χρέους της. Ο πληθωρισμός καλπάζει και το νόμισμα, η ρουπία, υποτιμάται συνεχώς.

«Καλώ επομένως το έθνος να μειώσει την κατανάλωση τσαγιού σε ένα με δυο φλιτζάνια [ενν. την ημέρα] επειδή το τσάι που εισάγουμε πληρώνεται με πίστωση», είπε ο Αχσάν Ικμπάλ, ο υπουργός Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Η δήλωσή του προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Γιατί να μειώσουμε την κατανάλωση, το πληρώνουμε από την τσέπη μας, όχι με λεφτά της κυβέρνησης», σχολίασε ο Τζαν Μουχάμαντ, ένας επαγγελματίας οδηγός που λέει ότι καθημερινά πίνει καμιά εικοσαριά(!) φλιτζάνια «για να μην κοιμηθεί στο τιμόνι».

«Η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες της. Κυκλοφορούν με μεγάλα αυτοκίνητα, με όλο το πρωτόκολλο, ενώ εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να πίνουμε τσάι. Δεν είναι καλό να μας το πάρουν, δεν πρέπει να το κάνουν αυτό», διαμαρτυρήθηκε ο Μουχάμαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.