ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Ρόλο μεσολαβητή σε ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Η Μόσχα έχει στείλει ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ρωσία: Ρόλο μεσολαβητή σε ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε την Πέμπτη ότι συμφώνησε να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν στην Μόσχα στις 25 Μαΐου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στον ρόλο του μεσολαβητή.

«Λάβαμε μια πρόταση από την ρωσική πλευρά να συμμετάσχουμε σε μια τριμερή συνάντηση με την μεσολάβηση του Ρώσου προέδρου στις 25 Μαΐου. Αποδεχθήκαμε την πρόταση», δήλωσε ο Πασινιάν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Η Ρωσία κατάφερε να επιτευχθεί εκεχειρία για να σταματήσει η διάρκειας έξι εβδομάδων σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών το 2020, αλλά η συμφωνία δεν οδήγησε στην ειρήνη, οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και οι -συχνά αιματηρές- εξάρσεις της βίας είναι συχνές.

Η Μόσχα έχει στείλει ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, όμως ο πληθυσμός του οποίου είναι κυρίως Αρμένιοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επίσης αναλάβει προσπάθειες για να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.