ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σι Τζινπίνγκ: Έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία με το Ιράν

«Η Κίνα είναι έτοιμη να προωθήσει τον διάλογο και την αλληλεπίδραση με το Ιράν στο πλαίσιο της ΟΣΣ»

Σι Τζινπίνγκ: Έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία με το Ιράν

Η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει τους δεσμούς με την Τεχεράνη για την καλύτερη αντιμετώπιση περιφερειακών και παγκόσμιων ζητημάτων, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Η ανώτατη ηγεσία της Κίνας είναι έτοιμη να εντείνει την αλληλεπίδραση με το Ιράν στην πλατφόρμα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι την Παρασκευή.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να προωθήσει τον διάλογο και την αλληλεπίδραση με το Ιράν στο πλαίσιο της ΟΣΣ, <…> οι στενές επαφές θα πρέπει να διατηρηθούν σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν περιγράψει οι ηγέτες των δύο χωρών, οικοδομώντας ενεργά μια συνολική ρεαλιστική συνεργασία σε όλους τους τομείς», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πεκίνο επιθυμεί να ενισχύσει τους δεσμούς με την Τεχεράνη για την καλύτερη επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων ζητημάτων, διευκρίνισε ο Κινέζος πρόεδρος. «Υποστηρίζουμε πάντα τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής να αναζητήσουν ανεξάρτητα έναν δρόμο ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε ότι οι κινεζικές αρχές «βλέπουν τις σχέσεις με το Ιράν από στρατηγική σκοπιά».

Είπε ότι στην εξαιρετικά ασταθή κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή σκηνή, υπάρχει ανάγκη να δράσουμε με μεγαλύτερη αλληλεγγύη, υπερασπιζόμενοι από κοινού τα αμοιβαία συμφέροντα και δικαιώματα των αναπτυσσόμενων χωρών.

«Μας ενδιαφέρει η συνεργασία, η συνεχής ανάπτυξη της διμερούς συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης που θα σηματοδοτήσει νέα πρόοδο», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.