ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν – Τ.Μπάιντεν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Λέγεται πως θα έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν

Συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν – Τ.Μπάιντεν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σειρά διπλωματικών επισκέψεων με αποκορύφωμα αυτή στον Λευκό Οίκο και την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 9 Μαΐου.

Την είδηση για την συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet, η οποία αναφέρει πως το ραντεβού κλείστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν στις 20 Μαρτίου, στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Κίεβο μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της G7 και άλλων εμπλεκόμενων χωρών σε σχέση με τα ουκρανικά σιτηρά.

Της συνάντησης με τον Τ.Μπάιντεν θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Βαγδάτη. Κύριο «μενού» του ταξιδιού θα είναι το αίτημα της Άγκυρας περί από κοινού αντιμετώπισης από την Τουρκία και το Ιράκ της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, κατά μήκος της κοινής μεθορίου των δύο χωρών σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί «προπαρασκευαστική» επίσκεψη υψηλόβαθμης τουρκικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και τη συμμετοχή του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ στη Βαγδάτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προ ημερών, η εφημερίδα Milliyet είχε αναφέρει ότι στις 23 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κυοφορούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.