ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: «Η άμεση διακοπή της προμήθειας ενέργειας από τη Ρωσία θα είχε τεράστιες παρενέργειες»

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας προανήγγειλε νέο πακέτο στήριξης

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: «Η άμεση διακοπή της προμήθειας ενέργειας από τη Ρωσία θα είχε τεράστιες παρενέργειες»

Η άμεση διακοπή της προμήθειας ενέργειας από τη Ρωσία θα είχε τεράστιες παρενέργειες, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών.

Ταυτόσημη άποψη εξέφρασε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

«Οι κυρώσεις πρέπει να μπορούν να διατηρηθούν, προκειμένου να μην επιτραπεί στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ένας θρίαμβος», δήλωσε χθες βράδυ ο κ. Χάμπεκ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε: «Εάν ο διακόπτης γυρίσει απότομα, θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή, φτώχεια, μαζική ανεργία. Επομένως, συνέπεια θα ήταν οι καταναλωτές να λάβουν εξαιρετικά υψηλούς λογαριασμούς, ειδικά για θέρμανση».

Ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε πάντως νέο πακέτο στήριξης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της έκρηξης των τιμών της ενέργειας. «Οι αυξήσεις είναι συντριπτικές για πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο κ. Χάμπεκ και επισήμανε ότι η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία ανεβάζει τις τιμές της ορυκτής ενέργειας. «Όλα αυτά επειδή ο φόβος για ελλείψεις ενέργειας και η κερδοσκοπία υπερθερμαίνουν το σπιράλ των τιμών», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς από την πλευρά του δήλωσε χθες βράδυ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ότι η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τρομερό δίλημμα: «Αν και ο στόχος είναι να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, η πλήρης διακοπή του ενεργειακού ανεφοδιασμού από τη Ρωσία θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στη γερμανική βιομηχανία και θα οδηγούσε σε κοινωνική αναταραχή», εξήγησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.