Ερώτημα εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ είναι έτοιμη να θέσει η Τζόρτζια Μελόνι – Πρώτη «σύρραξη» της Ιταλίας με την Γαλλία

«Το Παρίσι αντιμετωπίζει την Ρώμη» σαν αποικία

Ερώτημα εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ είναι έτοιμη να θέσει η Τζόρτζια Μελόνι – Πρώτη «σύρραξη» της Ιταλίας με την Γαλλία

Ιταλο-γαλλική σύρραξη μετά την «θρασεία», όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές στην Ρώμη, απόπειρα επέμβασης της Γαλλίας, στα εσωτερικά της Ιταλίας και του ρόλου του «παρατηρητή» της Ρώμης στον οποίο αυτοχρίστηκε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λόρανς Μπουν.

Με το ζήτημα της εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ να παίρνει νέα ώθηση.

Η Γαλλίδα υπουργός σε συνέντευξη της στη La Republica προφανώς θεωρώντας ότι η Ιταλία είναι κάτι σαν τις γαλλικές αποικίες του 19ου αιώνα είπε ότι: «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου», αναφερόμενη στην εκλογή του κυβερνητικού δεξιού μπλοκ (Αδέλφια της Ιταλίας, Λέγκα του Βορρά και Forca Italia.

Η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας η Τζώρτζια Μελόνι απάντησε, μέσω Facebook: «Θέλω να ελπίζω, όπως συμβαίνει συχνά, ο Tύπος της Aριστεράς να παρερμήνευσε τις πραγματικές δηλώσεις που έγιναν από μέλη ξένων κυβερνήσεων και έχω εμπιστοσύνη στο ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διαψεύσει άμεσα τα λόγια αυτά, που αποτελούν μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εποχή των κυβερνήσεων υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες ζητούσαν προστασία από το εξωτερικό, τελείωσε. Θεωρώ ότι είναι σαφές σε όλους, στην Ιταλία και στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα, και η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε ότι «η χώρα της θα παρακολουθήσει προσεκτικά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και του δικαιώματος στην άμβλωση, μετά την νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές γενικές εκλογές».

Προφανώς νομίζουν ότι η Ιταλία είναι αποικία των Βρυξελλών, αλλά μάλλον θα διαψευστούν οικτρά: Η ιταλική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί σε λίγες ημέρες είναι αποφασισμένη ακόμα και να θέσει το θέμα της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και από την ίδια την ΕΕ στον ιταλικό λαό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ρώμη, αν συνεχιστεί η πολιτική του Βερολίνου που θέλει τις χώρες-μέλη της ΕΕ να υπόκεινται τα βάρη της ενεργειακής καταστροφής, αλλά το ίδιο να χαράσσει αυτόνομη ενεργειακή πολιτική.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 45% των Ιταλών επιθυμούν την αποχώρηση της Ιταλίας από την ΕΕ και μόνο το 33% θέλουν να παραμείνει εντός της.

Οι εξελίξεις θα είναι πραγματικά ραγδαίες τα επόμενα τρία χρόνια…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.