ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μάριο Μόντι: «H Ευρώπη χρειάζεται έναν πεφωτισμένο εγωισμό»

Μάριο Μόντι: «H Ευρώπη χρειάζεται έναν πεφωτισμένο εγωισμό»

Την Κυριακή το βράδυ ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση Rai Tre, δήλωσε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται έναν πεφωτισμένο εγωισμό».

«Όταν άλλες χώρες κάνουν έκκληση στην Γερμανία να επιλέξει μια οικονομική πολιτική με πιο ουσιαστικές επενδύσεις, σε ότι αφορά τον δικό της ή και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, προκύπτει μια λεκτική διαφοροποίηση, όπως με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Εγώ σκέφτομαι και λέω: γιατί να επικαλούμεθα την αλληλεγγύη των βόρειων χωρών και της Γερμανίας, αφού, ορισμένα πράγματα που τους ζητάμε να κάνουν, είναι και προς το συμφέρον τους;», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μόντι, « το σημαντικό είναι, όλοι μας, να προσβλέπουμε, ανεξάρτητα από τα μεγέθη των χωρών και την γεωγραφική τους θέση, στα τόσα πράγματα που μας ενώνουν. Όλα αυτά, όμως , εξαφανίζονται, όταν ασχολούμεθα μόνο με το τί μας χρειάζεται, αύριο».

Ο Μάριο Μόντι δήλωσε, τέλος ότι, «μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα αποφασίσει, αν και με πιο τρόπο θα μπορέσει να είναι χρήσιμος στην Ιταλία»(…) αν και «μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, θα αποτελούσε, οπωσδήποτε, ήττα για την πολιτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.