ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ αμφιβάλει για την «ικανότητα» της Ρουμανίας να αναλάβει το «τιμόνι» της ΕΕ

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ αμφιβάλει για την «ικανότητα» της Ρουμανίας να αναλάβει το «τιμόνι» της ΕΕ

Η Ρουμανία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ για ένα εξάμηνο, από την 1η Ιανουαρίου, αλλά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν είναι σίγουρος ότι το Βουκουρέστι κατανοεί πλήρως τι σημαίνει αυτό.

Αν και δήλωσε ότι η Ρουμανία είναι τεχνικά πολύ καλά προετοιμασμένη, ο πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε: «Ομως πιστεύω πως η κυβέρνηση του Βουκουρεστίου δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι σημαίνει να προεδρεύει των χωρών της ΕΕ».

«Η συνετή δράση απαιτεί προθυμία να ακούει κανείς τους άλλους και ισχυρή επιθυμία να παραμερίζει τα δικά του συμφέροντα», δήλωσε ακόμη στην Welt και πρόσθεσε πως έχει κάποιες αμφιβολίες ότι αυτό συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.

Οι εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις στη Ρουμανία δείχνουν πως η χώρα μπορεί να μην εμφανιστεί ως μια ενωμένη οντότητα στην ευρωπαϊκή σκηνή, σημείωσε. «Χρειάζεται να υπάρχει ενωμένο μέτωπο στην πατρίδα για να προωθήσει την ενότητα της Ευρώπης στη διάρκεια της προεδρίας του Συμβουλίου», τόνισε ο Γιούνκερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις είχε δηλώσει πως η χώρα του δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, αναφερόμενος στην περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο ισχυρότερος πολιτικός της χώρας, ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Λίβιου Ντραγκνέα, δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός εξαιτίας μιας καταδίκης του για εκλογική νοθεία. Η Βιόριτσα Ντάντσιλα, η οποία θεωρείται μαριονέτα του Ντραγκνέα, βρίσκεται αντ’ αυτού στην πρωθυπουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.