Σαλβίνι:«Η Ιταλία δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τη φιλοξενία μεταναστών»

Σαλβίνι:«Η Ιταλία δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τη φιλοξενία μεταναστών»

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι η Ρώμη θα δεχθεί 15 από τους 49 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε πλοία δύο ΜΚΟ και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα.

Στην Ιταλία, οι άνθρωποι αυτοί θα φιλοξενηθούν σε εκκλησιαστικές δομές. Όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έθεσε κάποιες προϋποθέσεις: ζητεί να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περισσότεροι από 200 μετανάστες που έφτασαν στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλει να συναντήσει άμεσα τον αρμόδιο ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Ο γραμματέας της Λέγκα, μάλιστα, επιμένει ότι αν δεν υπάρξει γενικότερη συμφωνία για την αναδιανομή αυτή, η Ρώμη δεν πρέπει να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα από τη Μάλτα.

«Τις επόμενες φορές, για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζω εγώ, που είμαι ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο Σαλβίνι.

Τη χθεσινή νύχτα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, τον Ματέο Σαλβίνι και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, στην οποία συζητήθηκε το όλο θέμα.

Τα Πέντε Αστέρια, τις περασμένες ημέρες προσπάθησαν σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό να επιβάλουν μια πιο διαλλακτική γραμμή, σε συμφωνία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά η Λέγκα δεν δείχνει διατεθειμένη να «βάλει νερό στο κρασί της», και συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους. «Η χώρα μας δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ -πλέον- για τη φιλοξενία των μεταναστών», επιμένει ο Σαλβίνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.